Mimarlık (Lisans) Lisans Programı
Program Yeterlilikleri

  1. Temel tasarım, mimarlık tarihi ve mimarlık ile ilgili teknik konularda yeterli bilgiye sahip olmak ve mimari tasarım önerileri ve uygulamaları geliştirmek için bu alanlarda teorik, metodolojik ve uygulamalı bilgileri kullanabilmek.

  2. Yaşadığımız yapılı çevreye duyarlılık; bu çevrelerin ve mekanların gereksinimlerini eleştirel akılcı bakış açısı ile tanımlayabilmek.

  3. Sosyal, fiziksel ve ekonomik sınırlamalar altında ve estetik değerler ve kullanıcı gereksinimleri çerçevesinde, çağdaş, yaratıcı ve estetik çözümler önerebilmek ve önerileri uygulayabilmek.

  4. Tasarım sürecinin başlangıcından inşaat sürecinin bitimine kadar tasarım fikrini sürdürebilmek; tasarım, çizim, yazılım ve inşaat gereçleri, teknikleri ve teknolojilerini geliştirebilmek, seçebilmek ve etkin bir biçimde kullanabilmek.

  5. Mimarlık alanındaki kavramlar, tartışmalar ve gelişmeler ile ilgili gerekli bilgiye erişebilmek; veritabanı ve diğer bilgi kaynaklarını araştırabilmek ve etkin bir biçimde kullanabilmek.

  6. Derlenen bilgiyi analiz edebilmek, farklı kaynakları ve fikirleri sentezyebilmek, bulguları yorumlayabilmek ve bunları mimari tasarım sürecinde kullanabilmek.

  7. Takım halinde etkin bir biçimde çalışabilmek; multi-disipliner takımlarda iletişim kurabilmek, işbirliği yapabilmek ve sorumluluk alabilmek.

  8. Tek başına çalışabilmek ve bağımsız bir biçimde inisiyatif alabilmek.

  9. Türkçe etkin biçimde hem yazılı hem sözlü iletişim kurabilmek.

  10. Mimarlık alanındaki akademik çalışmaları kolaylıkla takip edebilmek için iyi seviyede en az bir yabancı dil bilmek ve uluslararası projelerde meslektaşları ile etkin biçimde iletişim kurabilmek.

  11. Tasarım fikirlerini, analizlerini, bulgularını, önerilerini ve değerlendirmelerini uygun görsel medya aracılığıyla sunabilmek ve gerekli olduğunda onları nakledebilmek.

  12. Yaşam boyu öğrenme gereksiniminin farkında olmak, mimarlık alanındaki bilimsel ve teknolojik gelişmeleri takip edebilmek ve sürekli olarak kendi kendini geliştirmeye devam edebilmek.

  13. Mimarlık alanı ile ilgili profesyonel, bilimsel ve etik sorumlulukların bilincinde olmak.

  14. Proje ve yapım yönetimi ve onların uygulamaları gibi profesyonel yaşam pratiklerini kavrayabilmek ve mimarlık pratiği ile ilgili iş güvenliği ve sağlığının, çalışma haklarının ve yasal sonuçlarının farkında olmak.

  15. Girişimcilik, yenilik ve sürdürülebilir gelişme hakkında farkındalık