1. Bankacılık ve finansal piyasaların dinamiklerini takip ve analiz edebilme yeteneği kazanır.
2. İşletmecilik, ekonomi vb. alanlarda edindiği interdisipliner temel bilgiyi kullanarak, Bankacılık ve Finans konusunda küresel iş piyasalarının günümüzdeki çerçevesine uyumlu derinlemesine uzmanlık geliştirir.
3. Bankacılık ve finans teorilerinin günümüz piyasalarındaki koşullarda geçerliliğini analiz edebilir.
4. Finansal piyasaların ve kuruluşların yasal altyapısı ile ilgili kapsamlı bilgi sahibi olur.
5. Bağlı olduğu örgütün finansal yönetimini detaylı olarak değerlendirebilme ve bu konuda her türlü sorumluluğu üstlenebilme yeteneği kazanır.
6. Bankacılık ve finans alanlarında yaygın olarak kullanılan kantitatif teknik ve yöntemler ile ilgili ayrıntılı bilgi sahibi olur.
7. Alanında edindiği teorik ve uygulamalı bilgiyi kullanarak veri derleme, analiz etme ve değerlendirme becerisi geliştirir.
8. Finansal ve iktisadi modelleri kurma, analiz etme ve yorumlama konusunda yetkin hale gelir.
9. Bankacılık ve finans alanındaki problemleri derinlemesine analiz edebilir, çözüm önerileri geliştirebilir, fikir ve önerilerini açıklıkla ifade edebilir ve tartışabilir.
10. Kendisinin öğrenme ve kişisel gelişme gereksinimlerini belirleyebilir ve aynı zamanda daha ileri derece programlarını takip edecek kapasiteye ulaşır.
11. Finansal bilgi derleme, yorumlama, yayınlama, ve finansal fikirlerin uygulanmasında bilimsel, toplumsal ve etik standartlara özen gösterir.
12. Bölümün öğretim dili olan İngilizceyi en az Avrupa dil portföyü B1 genel düzeyinde kullanabilir.