Endüstri Mühendisliği Bölümü, 1997 yılında Mühendislik Fakültesi bünyesinde kurulmuş ilk iki bölümden biridir ve ülkemizdeki vakıf üniversiteleri arasında bu alanda mezun vermiş ikinci bölümdür. Akademik kadromuz, Türkiye ve yurtdışındaki seçkin üniversitelerden derecelerini almış olup, uzmanlıkları çerçevesinde ve geniş bir yelpazede öğrencilerimize endüstri mühendisliğinin değişik konularında öğretim vermektedir. Öğretim dili İngilizce olan bölümümüzde lisans ve yüksek lisans programları bulunmaktadır.
Bölümümüzün lisans programı matematik, temel bilimler ve mühendislik bilimleri üzerine kurulmuş olup öğrencilerimizin imalat ve hizmet sistemlerindeki problemlerin çözümünde gereken teknik bilgi ve yetenekleri edinmelerini amaçlamaktadır. Ayrıca, öğrencilerimiz işletme, insan bilimler ve sosyal bilimlerdeki altyapılarını geliştirmeleri yönünde teşvik edilmektedir. Bölümümüzün temel ilgi alanları üretim ve servis sistemlerinin analizi, tasarımı, planlaması, yönetimi ve kontrolünden oluşmaktadır. Lisans öğrencilerimizin tamamı, ÖSYM sınav başarılarına göre, Bölümümüze burslu yerleştirilmektedir. Bu burslar öğrenim hayatı boyunca kesintisiz olarak devam etmektedir. Giriş sınavı başarısına göre elde edilen bursların yanısıra, öğrencilerimiz bölümdeki not ortalamalarına bağlı olarak ek burs da alabilmektedir. Lisans öğrencilerimizden gerekli koşulları sağlayanlar, anadal bölümlerinin yanı sıra bir başka bölümde çift anadal veya yandal programı izleyebilmektedir.
Lisans programımız Mühendislik Eğitim Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (MÜDEK) tarafından ilk olarak 1 Mayıs 2013 tarihinde akredite edilmiş ve bu programımıza First Cycle EUR-ACE etiketi verilmiştir. Lisans programımızın akdreditasyonu ve sertifikasyonu bu tarihten beri devam etmektedir. Öğretimde kaliteye verdiğimiz önem ve çabalarımız sonucunda hem MÜDEK akreditasyonumuz hem de First Cycle EUR-ACE etiketimiz 30 Eylül 2028 tarihine kadar uzatılmıştır.
Endüstri Mühendisliği Yüksek Lisans Programımız, üretim ve hizmet kuruluşlarının analiz ve tasarımı için öğrencilerin bilgi ve araştırma becerilerini geliştirmek, Endüstri mühendisliği ve yöneylem araştırmasının teorik, teknik ve uygulamalı yönlerini göstermek amacıyla kurulmuştur. "Tezli" ve "Tezsiz" olarak iki opsiyonu bulunan programımızda temel araştırma alanları, üretim planlama ve envanter kontrol, imalat ve hizmet sistemlerinin tasarım ve analizi, lojistik ve tedarik zinciri, proje ve makine çizelgeleme, yöneylem araştırması, karar analizi, kalite yönetimi, üretimde otomasyon, maliyet yönetimi ve beşeri faktörler mühendisliğidir.
2021-2022 akademik yılında bölümümüzde 394 lisans ve 24 yüksek lisans öğrencimiz aktif olarak kayıtlıdır. Geniş kapsamı olması sebebiyle endüstri mühendisliği mezunlarının çok çeşitli alanlarda iş olanakları bulunmaktadır. Mezunlarımız Türkiye ve yurtdışında çeşitli akademik, kamu, sanayi ve servis sektörlerindeki alanlarda çalışmaktadır.