1. Türkiye ve dünya ekonomisi ile ilgili güncel bilgiye sahip olur.
2. Çağdaş ekonomi ve işletmecilik bilgisi alarak, alanında becerilerini geliştirir.
3. Ekonomi, uluslararası ekonomi, işletmecilik, uluslararası işletmecilik, uluslararası ticaret hukuku, gümrük ve taşımacılık işlemleri hakkında güncel bilgiye sahip olur.
4. Ekonomi alanında kullanılan sayısal ve çözümlemeye ilişkin yöntemler hakkında bilgi sahibi olur.
5. Ulusal, uluslararası ve küresel ekonomi ve işletmecilik uğraşılarında ortaya çıkan gelişmeleri anlama ve yorumlama yetenekleri kazanır.
6. Kazandığı yetenekler ile iş hayatında karşılaşabileceği riskleri öngörebilen ve bu engellere çözüm üretebilen özelliklere sahip olur.
7. Alan çalışması ile ilgili yeniliklerle tanışıp, iş tecrübesi edinir.
8. İngilizce dili ile beraber Rusça, Çince, Fransızca ve Almanca dillerinden seçeceği birisinde de iletişim becerisi kazanır.
9. İhracat ve ithalat işlemleri hakkında gerekli bilgilere sahip olur.
10. Hem ekonomi, hem de işletmecilik dersleri alarak ister uluslararası faaliyetler ile uğraşan, isterse diğer bir yerel işletmede üst düzey yönetici adayı olur.
11. Hem iyi bir ekonomist, hem de iyi bir işletme bilimci olarak küresel ve ülkesel sınırlar dahilinde ortaya çıkan olaylara cevap verebilme ve analitik düşünme yeteneğine sahip olur.
12. Günlük hayatın gerektirdiği ve bir yöneticinin sahip olması gereken temel bütün kuramsal ve pratik bilgiye sahip olur.
13. Piyasanın gerektirdiği rekabetçi koşullara uygun bilgi ile donanır.
14. Yenilik ve sürekli gelişme önceliğini özümser.