PROGRAMI
DERS TANITIM VE UYGULAMA BİLGİLERİ

Ders AdıKoduVerildiği YılVerildiği YarıyılSüresi (T+U)Yerel KredisiAKTS Kredisi
TezUTL 599530 + 0060,00
 
Ders Bilgileri
Dersin Öğretim DiliTürkçe
Dersin SeviyesiYüksek Lisans
Dersin TürüZorunlu
Dersin Veriliş BiçimiYüz Yüze
 
Dersin Öğrenme Kazanımları:

Bu dersi başarı ile tamamlayan öğrenciler:
1. Profesyonel şekilde yazılmış, 100-120 sayfalık sağlam bir akademik çalışma üretirler.
2. Tezlerini sözlü olarak sunar ve savunurlar.
3. Kapsamlı ve titiz araştırma, eleştirel ve kuramsal olgunluk gösteren orjinal analiz üretir ve profesyonel sunum yaparlar.
 
Dersin Önkoşulları ve Birlikte Alınması Gereken DerslerYok
Daha Önce Alınmış Olması Önerilen DerslerYok
 
Dersin Tanımı:

Tez, 100-120 sayfalık seçilmiş makale, rapor, kitap, yayınların güdümlü ve bağımsız araştırmaya dayalı sağlam bir eleştirel ve analitik incelemesidir. Tez konusu öğrencinin danışmanı ve bölüm başkanı tarafından onaylanır, ve öğrencinin ders boyunca düzenli aralıklarla danışmanıyla görüşmesi ve geri bildirim için tezinin taslaklarını danışmanına teslim etmesi gerekir. Tezin dikkatli metin çözümlemesi, ikna edici bir tartışma ve özgün düşünce içermesi; mevcut araştırmalar ve teorik konularla ilgili olması beklenir. Bütün kaynaklar detaylı olarak alıntılanmalı ve tez belirlenen formatta sunulmalıdır. Yüksek lisans programı teorik ve analitik çalışmaya dayandığından, tezin bu yönelimi yansıtması ve kendi referans çerçevesinin geçerliliğini ve varsayımlarını sorgulaması beklenir. Tez tamamlandığında, öğrencinin tezini danışmanı, en az 1 üniversite dışı ve 1 üniversite içi üyeden oluşan bir jüriye teslim etmesi ve sözlü bir sınavda tezini savunması gerekir. Jüri tezi kabul edebilir, reddedebilir, ya da tez için düzeltmeler önerip nihai karara varmadan değişiklikleri yapması için öğrenciye ek süre verebilir.
 
Dersin İçeriği (Haftalık Konu Dağılımı):
 
HaftaKonu
 
Kaynaklar:
Tez çalışması öğrencinin araştırma alanı ile alakalı temel, eleştirel ve kuramsal çalışmalar ve bunların yönlendirilmiş okumaları üzerine kuruludur.
 
Diğer Kaynaklar:
 
 
Öğretim Yöntem ve Teknikleri:
Tez, 100-120 sayfalık, bağımsız araştırma üzerine kurlu eleştirel ve analitik bir çalışmadır. Konu öğrencinin danışmanı ve bölüm başkanı tarafından onaylanır. Öğrenciden, geri bildirim alabilmesi için, düzenli aralıklarla danışmanına taslak sunması beklenir. Tezin tamamlanması üzerine, danışman ve en az birer iç ve dış elemandan oluşan bir jüriye karşı tez savunulur. Jüri tezi kabul edebilir, reddedebilir, veya düzeltmek için önerilerde bulunup öğrenciye düzeltme yapması için ek zaman tanıyabilir.
 
Değerlendirme Sistemi:
YöntemAdetKatkı (%)
 
 
Ders İşbaşı Eğitimi (iş yerinde eğitim) Gerektiriyor mu?
Gerektirmiyor