PROGRAMI
DERS TANITIM VE UYGULAMA BİLGİLERİ

Ders AdıKoduVerildiği YılVerildiği YarıyılSüresi (T+U)Yerel KredisiAKTS Kredisi
Kent Planlama EkonomisiCRP 324323 + 035,00
 
Ders Bilgileri
Dersin Öğretim Diliİngilizce
Dersin SeviyesiLisans
Dersin TürüZorunlu
Dersin Veriliş BiçimiYüz Yüze
 
Dersin Öğrenme Kazanımları:

Bu dersi başarı ile tamamlayan öğrenciler:
1.
2.
3.
4.
5.
 
Dersin Önkoşulları ve Birlikte Alınması Gereken DerslerYok
Daha Önce Alınmış Olması Önerilen DerslerEcon 101 - Ekonomiye giriş
 
Dersin Tanımı:

Bu ders kentsel yapı, kentsel faaliyetlerle ilgili piyasaların işleyişi ve kentsel alanlarda ortaya çıkan sorunların ekonomi kuramı kapsamında incelenmesini içermektedir. Kapsanan konular: kentlerin ortaya çıkışı ve gelişmesinin ekonomik nedenleri; rent kuramı ile kentsel alanda çeşitli faaliyetlerin yer seçimi ve kentsel yapıların oluşmasınının tanımlanması; hanehalklarının konumu, özellikleri ve kullanım biçimlerine göre konut seçimleri; konut üreticilerinin kentsel alanda konut üretimini belirleyen etmenler; kentsel ulaşım servisleri arzı, talebi ve trafik sıkışıklığı sorunu; kentlerde yer alan faaliyetlerin yarattığı çevre sorunları ve bu konuda uygulanan politikalar.
 
Dersin İçeriği (Haftalık Konu Dağılımı):
 
HaftaKonu
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
 
Kaynaklar:
Jan K. Brueckner - Lectures on Urban Economics, The MIT Press, 2011. Michael Oxley – Economics, Planning and Housing, Palgrave macmillan, 2004 Arthur O’Sulllivan - Urban Economics, 8th Edition, McGraw-Hill, 2011. Nancy Brooks et.al - Urban Economics and Planning, Oxford University Press, 2011.
 
Diğer Kaynaklar:
 
 
Öğretim Yöntem ve Teknikleri:
Dersler öğretim üyesi tarafından anlatılmakta, öğrencilerin derse katılımı özendirilmekte, işlenen konularla ilgili literatür özeti ve belirlenen problemlerin çözümünü içeren ödevler verilmekte, ödev sonuçları sınıfta tartışılmaktadır. Öğrencilerin öğrenme düzeyleri iki ara sınav ve bir final sınavla belirlenmektedir.
 
Değerlendirme Sistemi:
YöntemAdetKatkı (%)
Ara sınav2%50
Final sınavı1%30
Ödev1%10
Sınıf Katılımı1%10
 
Ders İşbaşı Eğitimi (iş yerinde eğitim) Gerektiriyor mu?
Gerektirmiyor