Ders Adı | Kodu | Verildiği Yıl | Verildiği Yarıyıl | Süresi (T+U) | Yerel Kredisi | AKTS Kredisi |
Girişimcilik ve Küçük İşletme Yönetimi | FTP 125 | | | 3 + 0 | 3 | 3,00 |
|
Ders Bilgileri |
Dersin Öğretim Dili | Türkçe |
Dersin Seviyesi | Lisans |
Dersin Türü | |
Dersin Veriliş Biçimi | Yüz Yüze |
|
Dersin Öğrenme Kazanımları:
Bu dersi başarı ile tamamlayan öğrenciler: |
1. Küçük işletmelerin karşı karşıya olduğu çevrenin kavramlarını ve temel özelliklerini anlamak ve takdir etmek. |
2. Küçük işletmeleri etkin bir şekilde kurmak ve işletmek için gereken kişisel yetkinlikleri tanımlamak. |
3. Küçük işletme sahipleri/yöneticileri için gerekli olan kritik araçları, işlevleri, kavramları ve becerileri incelemek ve uygulamak. |
4. Küçük işletmelerin gelişim sürecinde karşılaştıkları başlıca sorunları ele alma becerisi geliştirmek. |
5. Bir iş ortamında yasal ve etik konuların önemini tanımlamak. |
|
Dersin Önkoşulları ve Birlikte Alınması Gereken Dersler | Yok |
Daha Önce Alınmış Olması Önerilen Dersler | Yok |
|
Dersin Tanımı:
Bu ders, öğrenciye küçük işletme ve girişimciliğe giriş sağlamak ve küçük işletme sahipliği için önemli olan belirli girişimcilik başarı becerilerini geliştirmeye yardımcı olmak için tasarlanmıştır. Öğrenciler, uluslararası ortamda küçük işletmelerin ekonomik ve yönetsel bağlamı ve işletme yönetiminin başlıca işlevsel alanları hakkında genel bir bilgi geliştireceklerdir. |
|
Dersin İçeriği (Haftalık Konu Dağılımı): |
|
Hafta | Konu |
1 | Girişimciliğin Temelleri |
2 | Etik ve Sosyal Sorumluluk |
3 | Fizibilite Analizi Yapmak ve Bir İş Modeli Tasarlamak |
4 | Bir İş Planı Hazırlamak ve Sağlam Bir Stratejik Plan Oluşturmak |
5 | İşletme Sahipliği Biçimleri ve Mevcut Bir İşletmeyi Satın Almak |
6 | Pazarlama Planı Oluşturmak |
7 | Ara Sınav |
8 | E-ticaret ve Girişimci |
9 | Fiyatlandırma ve Kredi Stratejileri |
10 | Girişimciliğin Küresel Yönleri |
11 | Girişimciliğin Küresel Yönleri |
12 | Yer, Düzen ve Fiziksel İmkanlar |
13 | Personel ve Liderlik |
14 | Proje Sunumlar |
|
Kaynaklar: |
Norman M. Scarborough, Jeffrey R. Cornwall Essentials of Entrepreneurship and Small Business Management, 8/E Prentice Hall 2015 9780133849622 |
|
Diğer Kaynaklar: |
Steve Mariotti, Caroline Glackin, Entrepreneurship and Small Business Management, 2/E Prentice Hall 2014 9780133767186
|
|
Öğretim Yöntem ve Teknikleri: |
Ders haftalık olarak üç saattir ve yüz yüze sınıf ortamında yapılacaktır. Öğrencilerin ders içerisindeki değerlendirmesinde vize, ödev ve final sınavları yer alacaktır.
Derse Devam Hakkında: Ara sınav ve final sınavlarının yanı sıra dönem boyunca gerçekleştirilmesi planlanan sınıf içi etkinliklere katılmayı tercih etmeyen ve verilen ödevleri teslim etmeyen öğrencilerin “NA” notu alacaklardır. Ayrıca, öğrencilerin derse katılımlarının nihai dönem notuna dahil edilecektir. |
|
Değerlendirme Sistemi: |
Yöntem | Adet | Katkı (%) |
Ara Sınav | 1 | %30 |
Proje | 1 | %20 |
Aktiviteler | 1 | %40 |
Ders Katılımı | 1 | %10 |
|
Ders İşbaşı Eğitimi (iş yerinde eğitim) Gerektiriyor mu? |
Gerektirmiyor |