PROGRAMI
DERS TANITIM VE UYGULAMA BİLGİLERİ

Ders AdıKoduVerildiği YılVerildiği YarıyılSüresi (T+U)Yerel KredisiAKTS Kredisi
Akademik İngilizce IIENG 122123 + 034,00
 
Ders Bilgileri
Dersin Öğretim Diliİngilizce
Dersin SeviyesiLisans
Dersin TürüZorunlu
Dersin Veriliş BiçimiYüz Yüze
 
Dersin Öğrenme Kazanımları:

Bu dersi başarı ile tamamlayan öğrenciler:
1. bazı bilgi ve detayları bulabilmek için çeşitli akademik tartışmalar ve derslerle ilgili bilgileri takip edip anlayabilir.
2. akademik tartışmalar ve derslerin konusunu ve ana fikrini belirler ve yeniden ifade eder.
3. konuşmacının tutumunu, ruh halini, fikrini ve amacını tespit eder.
4. bağlamsal ipuçlarını kullanarak kelimelerin anlamını tahmin eder ve tanımlar.
5. ders içeriği ile ilgili tabloları doldurup, soruları yanıtlayarak dersi anladığını gösterir.
6. ders esnasında önemli ve gerekli bilgileri not alır.
7. notlarını daha anlaşılır düzenleyebilmek için gerekli bağlaçları ve ifadeleri takip eder.
8. anahtar kelimeleri ve ifadeleri tanır ve tanımlar.
9. etkili not almak için kısaltmalar ve semboller kullanır.
10. bir derste anlatılan konular arasındaki ilişkiyi ve sıralamayı (önemli/daha az önemli/önemsiz fikirler, örnekler, vb.) fark eder.
11. bir konuşma veya derste neden-sonuç ilişkisi, problem-çözüm, benzerlik-farklılık ve listeleme gibi bilgileri anlatmak için kullanılan ifadeleri tanır.
12. sayılar ve istatistiksel bilgileri belirten ifadeleri tanır.
13. fikirleri ve onların açıklamalarını ifade etmek için kullanılan ders dilini ve ifadeleri tanır.
14. dinlediği metindeki bilgileri ya da dersi kendi kişisel ilgileri ve gerçek hayatla ilişkilendirir.
15. uygun dil yapısı ve sözcükleri kullanarak bir konu hakkında fikir veya tutumunu ifade eder.
16. avantajlar/dezavantajlar, gerçek ve varsayımsal olaylar/eylemler ve bunların olası nedenleri ve sonuçları hakkında fikirlerini ifade eder.
17. kelimeleri doğru telaffuz ederek anlaşılır ve akıcı şekilde konuşur.
18. ana fikirleri, destekleyici detaylar ve örnekleri fikrini belirtmek için kullanır.
19. geçerli nedenler ve örnekler kullanarak fikirlerini tartışır.
20. giriş cümlesi için gerekli ifadeleri tanır ve kullanır.
21. belirli bir konu hakkında ayrıntılar, açıklamalar, doğrulama ve diğer kişilerin görüşlerini ister.
22. katılımcılar konu dışına çıktıklarında ana noktaya kibarca geri dönerek konuyla ilgili tartışmayı sürdürür.
23. etkili sıra alma tekniklerini uygulayarak; bir tartışmayı başlatır, sürdürür ve sonlandırır.
24. bir tartışmada fikre katılmak ya da karşı çıkmak için gerekli ifadeleri belirler, uygular ve güçlü bir argüman oluşturur.
25. güçlü fikirler, ilgili veri veya örnekler kullanarak bir görüşü gerekçelendirir ve nedenlerini listeler.
26. tablolar, çizelgeler gibi görselleri ve istatistiksel verileri analiz eder ve yorumlar.
27. diğer insanların bir konu hakkındaki fikirlerini kibarca yorumlar.
28. fikirler arasındaki ilişkiyi net bir şekilde belirtmek ve gündelik bir konudaki tartışmaya katılmak için uygun bağlaçları ve ifadeleri verimli bir şekilde kullanır.
29. çeşitli dilbilimsel araçları ve sözcükleri kullanarak bir ifadeyi başka sözcüklerle yeniden ifade eder.
30. bir tartışmayı fikir birliği içinde sona erdirmek için gerekli dili tanır ve kullanır.
 
Dersin Önkoşulları ve Birlikte Alınması Gereken DerslerYok
Daha Önce Alınmış Olması Önerilen DerslerYok
 
Dersin Tanımı:

ENG 122 (Akademik İngilizce II) dersi öğrencilerin akademik çalışmaları için gerekli İngilizce dil becerilerinden ikisi olan dinleme ve konuşma becerilerini geliştirmeyi hedefleyen zorunlu bir derstir. Bu amaçla, bu ders öğrencilerin dinleme ve konuşma becerilerini belirli temalar çerçevesinde bütünleşik olarak geliştirmeyi hedeflemektedir. Dersin içeriği güncel ve ilgi çekici eğitim araçlarıyla öğrenciye sunulan akademik konuları kapsamakta ve öğrencilerin akademik hayatta sıklıkla karşılarına çıkacak akademik dil becerilerinin farkında olmalarını ve doğru bir şekilde kullanabilmelerini sağlamaktadır.
 
Dersin İçeriği (Haftalık Konu Dağılımı):
 
HaftaKonu
1Course Introduction&Extra Material (Supplementary Listening & Speaking Material - TED Talk Activity)
2UNIT 1 - Communication Studies Slang and Language Change-Hear the Language (Contractions) Excluded -Talk about the Topic: (Paraphrasing) (p.9) Extra Material -Connect to the topic –B (p.2)-Build Your Vocabulary (p. 3-4)-Focus your Attention (Sequence Markers to Organize Your Notes) (p.5) -Watch the Lecture + Review your notes (p.6-7/10)
3UNIT 2 –Child Psychology The Genius Within-Connect to the topic –B (p.12)-Build Your Vocabulary (p. 13-14) -Focus your Attention (Examples) (p.15) -Watch the Lecture + Review your notes (p.16-17/20-Talk about the Topic: (Offering a fact or example/Asking for opinion/clarification/confirmation) (p.19) Extra Material)
4UNIT 3 – Sociology Online Communities -Connect to the topic –B (p.22) -Build Your Vocabulary (p. 23-24)-Focus your Attention (Key terms and definitions) (p.25) -Watch the Lecture + Review your notes (p.26-27/30-Talk about the Topic: Keeping a discussion on topic (p.29) Extra Material)
5UNIT 4 – Business Core Business Skills-Connect to the topic –B (p.32)-Build Your Vocabulary (p. 33-34)-Focus your Attention (Abbreviations and Symbols) (p.35)-Watch the Lecture + Review your notes (p.36-37/4)-Talk about the Topic: Bringing a discussion to a close (p.39) Extra Material)
6UNIT 5 – Cognitive Psychology Memory-Connect to the topic –B (p.42) -Build Your Vocabulary (p. 43-44)-Focus your Attention (Cause and Effect Relationships) (p.45)-Watch the Lecture + Review your notes (p.46-47/50)-Talk about the Topic: Getting a discussion started (p.49) Extra Material)
7UNIT 6 – Cognitive Anthropology / Biology The Science of Love- Connect to the topic –B (p.52) -Build Your Vocabulary (p. 53-54) - Focus your Attention (Lists) (p.55) - Watch the Lecture + Review your notes (p.56-57/60)- Talk about the Topic: Disagreeing (p.59) Extra Material
8MIDTERM&UNIT 7 – Technology Artificial Intelligence: The Turning Point-Connect to the topic –B (p.62) - Build Your Vocabulary (p. 63-64) - Focus your Attention (Lists) (p.65)- Watch the Lecture + Review your notes (p.66-67/70)
9UNIT 8 – Political Science Big Brother and the Surveillance Society- Connect to the topic –B (p.72)- Build Your Vocabulary (p. 73-74)- Focus your Attention (Numbers and Statistics) (p.75)- Watch the Lecture + Review your notes (p.76-77/80)- Talk about the Topic: Trying to Reach a Consensus (p.79) Extra Material)
10UNIT 9 – Linguistics Animal Communication- Connect to the topic –B (p.82) - Build Your Vocabulary (p. 83-84)- Focus your Attention (Comparison and Contrast) (p.85)- Watch the Lecture + Review your notes (p.86-87/90)- Talk about the Topic: Expressing an Opinion (p.89) Extra Material + Material for visuals and statistical data)
11UNIT 10 – Economics The Evolution of Money-Connect to the topic –B (p.92)-Build Your Vocabulary (p. 93-94) -Focus your Attention (Notations) (p.95)-Watch the Lecture +Review Your Notes (p.96-97/100? Talk about the topic: Agreeing (p.99) Extra Material)
12UNIT 11 –Biology The Fountain of Youth-Connect to the topic –B (p.102)-Build Your Vocabulary (p. 103-104)-Focus your Attention (Problem –Solution Relations) (p.105) -Watch the Lecture + Review Your Notes (p.106-107/11-Talk about the topic: Asking for Clarification and Confirmation (p.109)
13MIDTERM-SPEAKING PART
14UNIT 12 –Sociology Marriage-Connect to the topic –B (p.112)-Build Your Vocabulary (p. 113-114)-Focus your Attention (Notations) (p.115)-Watch the Lecture + Review your notes (p.116-117/12-Talk about the topic: Offering an example or idea (p.119) -Optional
15
 
Kaynaklar:
- Contemporary Topics 3 (4th Ed.) Beglar, D. & Murray, N. (2017); Neil Murray; Pearson Education, the USA - Contemporary Topics 3 (4th Ed.); Beglar, D. & Murray, N. (2017); Pearson Education, the USA. Online Materyaller - Destekleyici Ek Materyaller
 
Diğer Kaynaklar:
Yok
 
Öğretim Yöntem ve Teknikleri:
Ders anlatımı, grup ve bireysel çalışmalar, sınıf içi tartışma: grup ve ikili tartışmalar, sınıf içi ve çevrimiçi ödev çalışmaları, geri dönüt çalışmaları.
 
Değerlendirme Sistemi:
YöntemAdetKatkı (%)
Ara sınav1%35
Ödev24%15
Proje1%10
Final sınavı1%40
 
Ders İşbaşı Eğitimi (iş yerinde eğitim) Gerektiriyor mu?
Gerektirmiyor